De ce avem nevoie de Pediatrie Integrativă?

Pentru că, în această lume în continuă schimbare, avem nevoie de repere stabile, sănătoase, care nu se găsesc în ultimele tehnologii medicale. Se găsesc în noi, în echilibrul nostru, cel mai important reper pentru a ne adapta vieții complexe, agitate, schimbătoare.

Pediatria Integrativă își propune să consolideze principalele repere pentru creșterea sănătoasă a copilului.

Cei 4 stâlpi principali de susținere a unei abordări integrative a sănătății copilului sunt:

Relația medicului cu părintele/copilul. Construim un parteneriat bazat pe încredere, respect, conectare, înțelegere pentru a putea facilita actul terapeutic.

Relația copil-părinte/familie. Un părinte sănătos crește un copil sănătos. Iar boala copilului poate fi și o reflectare a unor probleme nerezolvate, nerecunoscute în familie, în relația copil-părinte sau relația cuplului. Ca pediatru integrativ îmi propun să am grijă și de nevoile mamei, ale familiei, pentru a crea un mediu sănătos de creștere a copilului.

Organismul ca întreg, fizic-mental-spiritual. Întregul este mai mult ca suma părților. De fapt este altceva. Este un sistem complex, care are legi proprii de funcționare, de vindecare. Îmi propun să rezolvăm cauza bolii, mai mult decât simptomul, luând în considerare și factorii psihoemoționali care se pot reflecta în boala fizică. Și de a ajuta copilul/părintele să conștientizeze forța naturală de vindecare, prin conectare la noi înșine, la resursele proprii, atât de valoroase în procesul vindecării.

Relația copilului cu factorii externi (alimentație, sport, mediul social/natural).

Susțin alimentația sănătoasă, activitatea fizică, petrecerea timpului în natură, ca principii esențiale pentru sănătate!

 

Programări consultații pediatrice: 0787 893 949 / 0787 606 303 

Dr. Ramona CODREȘI, medic primar Pediatrie

De ce avem nevoie de Pediatrie Integrativă?

Data publicarii: 20.09.2021